2024. április 20. szombat

2014. február 17., hétfő 10:42

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2014. február 17., hétfő (OS) - A katasztrófavédelem közigazgatási  belső folyamatainak elektronizálása és az integrálhatóságának biztosítása a központi és helyi szinteken

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósul meg az a projekt, amelynek során ésszerűsíthetőek a katasztrófavédelem belső hatósági ügyintézési folyamatai és valamennyi eljárás elektronizálható. A szervezet teljes ügyintézési folyamatát integrált informatikai megoldások támogatják.

A tűzvédelem, polgári védelem, iparbiztonság területén megjelenő hatósági ügyek száma évente több mint százezerre tehető. A szervezet célja, hogy a munka a lehető leghatékonyabban, a törvényi előírásoknak megfelelően bonyolódjon le és egyes eljárásokkal   integrált módon valósuljon meg.

Az EKOP átfogó célkitűzéseihez igazodó projekt a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hatósági és szakhatósági folyamatait nemcsak hatékonyabbá teszi, hanem a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva növeli is a folyamatok átláthatóságát, valamint az ügyfélközpontúságot, emellett megkönnyíti a vezetők számára a munkaszervezést.

A projekt eredményeként csökken az ügyintézés átfutási ideje, rövidül az egyes ügyek lebonyolítására fordítandó idő, vagyis emelkedik az egységnyi idő alatt elintézett ügyek száma.

A pályázat célja tehát egy átfogó informatikai rendszer kialakítása a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet hatósági és szakhatósági tevékenységének támogatására.

BM OKF Kommunikációs Szolgálat
    Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság