2024. április 19. péntek

2014. március 5., szerda 11:39

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. március 5., szerda (OS) - Vita a KEP-ben az 1945 utáni parlamenti választások néhány tapasztalatáról

1947-ben a kommunisták szovjet segítéséggel megnyerték a választást. Ezután gyorsan kialakították a diktatórikus egypártrendszert, amely lényegét illetően 1990-ig működött. A Fórum sokrétű vitájában számos kérdés, észrevétel hangzott el különösen a nemzet történelmi tapasztalatait illetően. Így pl. Horthy Miklós személyének értékelése 1945 után és ma is túlzottan megosztja a társadalmat. Erre Gantner azzal válaszolt, hogy Sztálin már a háború után közölte Nagy Ferenc miniszterelnökkel, hogy hagyják békén Horthyt, ő ki akart ugrani a háborúból a szövetségesek szerint is. Ezt a véleményt megerősítette összefoglalójában a Fórum elnöke.

Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke.
További inf.: www.kepcp.hu

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület