OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2014. március 6., csütörtök 20:38

Az Emmi - Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága közleménye
    Budapest, 2014. március 6., csütörtök (OS) - A 2012-es londoni olimpiai játékokat követő jutalmak belső elosztása a Magyar Olimpiai Bizottság – mint a sportban működő autonóm köztestület – saját döntése és szakmai felelőssége. Ezzel együtt a sportért és ifjúságért felelős államtitkár tájékozódik a jogszabályi keretek között megengedett jutalmak mértékének belső elosztásával kapcsolatban.

    A kormány a 2,18 milliárd forintnyi kifizetett támogatással az olimpián kimagasló eredményeket elért sportolók, edzőik és a felkészítésükben közreműködő szakemberek teljesítményét kívánta elismerni. A sajtóban napvilágot látott információkkal szemben a Magyar Olimpiai Bizottság a kifizetett támogatásokkal pontosan elszámolt.

Magyarország a játékokon 21 sportágban 157 sportolóval képviseltette magát, akik összesen 18 érmet szereztek, így hazánk a 9. helyen szerepel az éremtáblázaton.
    Kiadó: Emmi - Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.