OS Országos Sajtószolgálat
2022. július 2. szombat
Ismertető


2014. április 3., csütörtök 15:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 3., csütörtök (OS) - Az Új Széchenyi Terv tartalékkeretének terhére három szociális intézmény fejlesztésére és felújítására kerülhet sor a jövőben, összesen 240 millió Ft értékben – jelentette be Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön, Békéscsabán.

    A Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Rehabilitációs és Módszertani Központban tett látogatásán az államtitkár emlékeztetett: az újabb fejlesztések is mutatják, hogy a Kormány kiemelt figyelmet fordít a szociális ágazatra, 2014-től megkezdte a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók béremelésének rendezését. Az ágazati bérpótlék 6-17 ezer forint között változik, mértéke pedig függ a munkában eltöltött évektől és a képesítéstől. A bérpótlék a márciusi fizetéssel érkezett, de január 1-ig visszamenőleges.

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével történt folyamatos egyeztetés eredményeképpen nemrég döntés született arról, hogy a szociális életpálya munkacsoport mellett öt területen további szakmai munkacsoportok alakulnak. Ezek egyebek mellett a bér és béren kívüli juttatások, a továbbképzés, az egészség- és munkavédelem, a szakmatámogató jogszabályi környezet felülvizsgálatát és az érdekegyeztetés hivatalos továbbvitelét jelentik.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.