2024. április 27. szombat

2014. április 18., péntek 14:29

Az Ökotárs Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) - A Norvég Civil Támogatási Alap hét témakörének Bíráló Bizottságai 2014. április 9. és 17 között megtartott üléseiken hoztak döntést a február 27-i határidővel benyújtott első fordulós pályázatok (projektötletek) továbbjutásáról illetve elutasításáról. A rekordszámú, összesen 1731 pályázat közül 1554 bizonyult megfelelőnek a formai előszűrésen – közülük most 289 kap lehetőséget a részletes projektterv kidolgozására a második fordulóban, az alábbi megoszlásban:

Témakör     Közepes projektek   Kisprojektek (db)
A. emberi jogok és demokrácia   21  15
B. női jogok és esélyegyenlőség     10  11
C. közösség- és szervezetfejlesztés     14  39
D. ifjúsági- és gyermekügyek    21  34
E. környezetvédelem és fenntartható fejlődés    9   24
F. jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak  13  34
G. társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)     17  27
A továbbjutó szervezetek és projektek listája a program honlapján olvasható.

A 7 témakörben minden pályázatot legalább két, külső független szakértő pontozott és értékelt a pályázati felhívásban közzétett szempontrendszer szerint. Az értékelések alapján rangsorolt pályázatok továbbjutásáról minden témakörben háromfős Bíráló bizottságok döntöttek, amelyek két tagja "belső", a lebonyolító alapítványok delegáltja, egy pedig felkért külső közreműködő volt.
    Kiadó: Ökotárs Alapítvány

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott   közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.