2024. április 20. szombat

2014. május 5., hétfő 08:40

A Novofer Alapítvány A Műszaki Szellemi Alkotásért közleménye
    Budapest, 2014. május 5., hétfő (OS) - A Gábor Dénes emlékét gondozó NOVOFER Alapítvány a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és a KELLO Könyvtárellátó Kft. közreműködésével, "Találjuk fel a holnapot" címmel hirdetett ösztöndíj pályázatot a határainkon belül vagy kívül élő, magyarul tudó középiskolások körében. Részletes tudnivalók, az adatlap és a felhívás a www.novofer.hu honlapról letölthetők.

A pályázat célja a felelősségtudatos világkép erősítése, a holnap újszerű lehetőségeinek keresése, a műszaki-technológiai fejlődés társadalmi hasznosságának tudatosítása. A pályázatra való jelentkezés határideje: 2014. május 12. éjfélig. A dolgozat benyújtási határideje: 2014. június 30-a éjfélig. A pályázatokat az Alapítvány által felkért pedagógusok és Gábor Dénes-díjas szakemberek értékelik, rangsorolják, a döntést a NOVOFER Alapítvány kuratóriumi elnöke hozza. Az elbírálásból kizárják az azonosíthatatlan vagy határidő után benyújtott pályázatokat.   Nyilvános eredményhirdetés a 2014. decemberi Gábor Dénes-díj átadó ünnepségen. A Pályázók természettudományos érdeklődésének ösztönzésére, a legjobb pályázatok kidolgozói minimum 50.000, maximum 100.000 forint összegű, egyszeri tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek. Részletes tudnivalók, az adatlap és a felhívás a www.novofer.hu honlapról letölthetők Dr. Gyulai József akadémikus a kuratórium elnöke
    Kiadó: Novofer Alapítvány A Műszaki Szellemi Alkotásért