OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. május 7., szerda 04:10

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus hallgatók Egyesülete MAVE közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. május 7., szerda (OS) - Megtört az orosz uralom, lengyel csapat nyerte az idei Challenge24-et

    Challenge24 – 14. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny az SAP Hungary főtámogatásával
    Lengyel csapat nyerte a 14. Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt, a Challenge24-et. A PrecisionScrewdrivers csapata (Eryk Kopczyński, Marcin Mucha, Tomek Czajka) magabiztos győzelmet aratott a hétvégi Challenge24 döntőjén, fölényesen maga mögé utasítva a második helyezett, orosz-fehérorosz tagokból álló Omnibus_trip csapatot, valamint a harmadik helyen végzett, szintén lengyel HoChockiGont. A színvonalas harminccsapatos döntőben idén egy magyar alakulat mérhette össze tudását a világ legjobbjaival.
    Az elmúlt két évben győztes orosz Havka-papstvo csapat az idén csupán ötödik lett, mivel kifogott rajtuk az idei év speciális, látványos, hardveres feladata, melyben egy mozgatható asztalon található labdát kellett irányítani vagy éppen megállítani az asztal adott pontján. A feladathoz képfeldolgozási, irányítás és szabályozáselméleti tudás is szükséges volt.
    Az idei évben a feladatsor kerettörténete a lajhárok köré épült, így a feladatírók stratégiai játékában, a Slothlersben kellett területet foglalni és gazdaságot kiépíteni az állatok számára, de akadt olyan részfeladat is, ahol "szonárok" révén a vízben való tájékozódásban lehettek segítségükre a versenyzők.
    Kiadó: Magyar Villamosmérnök- és Informatikus hallgatók Egyesülete MAVE

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.