OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. május 12., hétfő 09:15

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. május 12., hétfő (OS) - Sikeres volt a bécsi Club Pannonia holokauszt-emlékutazása Budapestre

    Az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztal Egyesülete tagjai közül a bécsi székhelyű Club Pannonia Osztrák-Magyar Társaságot (CP) kérte fel arra, hogy a magyarországi Holokauszt Emlékév keretében Radda Marika CP elnök vezetésével egy budapesti emlékutat szervezzen. A generációkat átfogó, jól előkészített utazás keretében az 50 fős csoport megtekintette a Holokauszt Emlékközpontot, a Dohány utcai zsinagógát és más emlékhelyeket. Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Szervezete által működtetett Magyar Iskola diákjaival együtt koszorút helyeztek el Radnóti Miklós emléktáblájánál és színvonalas városnézésen is részt vettek. Az osztrák küldöttséget köszöntötte Budapesten a CP fő budapesti partnerének, a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesületnek (KEP) az ügyvezető elnöke, Dr. Czeglédi József, az 56-os forradalom fegyveres résztvevője. A CP és a KEP szorosan együttműködik az e hét végén, Budapesten kezdődő IV. Magyar Világtalálkozó szervezésében is, ahova 5 világrész mintegy 60 országából várnak vendégeket május 18-25. között. (További inf.: www.kepcp.hu)

KEP Elnökség

    Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.