OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2014. május 30., péntek 15:38

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2014. május 30., péntek (OS) - A reális zöldek támogatják a norvég civil alap felhasználásának teljes körű felülvizsgálatát. A reális zöldek szerint a Norvég Civil Támogatási Alap forrásai 2009-2014 között, mintegy 4 milliárd forint jelentős része, az Összefogás pártszövetséghez és az LMP –hez folyhatott be.

    2009-2014 között a támogatottak körében a nukleáris energia békés felhasználása mellett kiálló civil szervezet nem volt.
2009 márciusában az Országgyűlés határozatba foglalta, Paks bővítésének szükségességét. A határozati javaslat előterjesztője 2009. március hóban Dr. Molnár Csaba miniszter, az a Molnár Csaba, aki 2014. május 25 –én EU parlamenti képviselői választáson mandátumot szerzett DK mezben. 2009-ben rövid időn belül Bajnai Gordon a miniszterelnök, a gázár növelésével milliárdokat tesz a multik zsebébe. Az indokolatlan gázár emelés megakadályozása céljából a reális zöldek nyilvánossághoz fordul. Az MTI - OS útján közzé tett közleményében, az Országgyűlés Gazdasági bizottsága azonnali összehívását javasolja.
2010. február 24-én Bajnai Gordon Energiabiztonsági Csúcstalálkozót szervez a V4-nek részére Budapesten. A csúcstalálkozón jelen van az Egyesült Államok képviselője.
Már a rendszerváltás előtt norvég gazdasági érdek állt a Duna – Körnek adományozott alternatív Nobel díj hátterében, víz helyett gázból termeljünk villanyt.
2014-ben az Összefogás és az LMP mindent elkövet annak érdekében, hogy csak olyan villanyunk legyen, amely mögött gáz áll.
Juhos László, Reális Zöldek Klub elnöke      

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.