OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. június 13., péntek 11:39

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. június 13., péntek (OS) - Jelentősen növekszik a magyar halgazdálkodási ágazat fejlesztésére fordítható uniós támogatás

    Az uniós döntés alapján Magyarország az új Európai Tengerügyi és Halászati Alapból a korábbiakhoz képest 12%-al több pénzügyi forrásból gazdálkodhat. Mintegy 15,5 milliárd forint támogatás áll majd rendelkezésre a halgazdálkodási ágazat fejlesztésére a következő 7 évben. A program elsődleges céljai között szerepel a haltermelés növelése, a termékpaletta bővítése, a halastavak természeti értékeinek megőrzése és az ágazat versenyképességének növelése. Ez jelentős eredmény, hiszen ez az összeg a magyar halgazdálkodásra fordítható korábbi uniós támogatást felülmúl, miközben a tagállamok jelentős részénél csökkentek a források.

A Közös Halászati Politikának csak 2012-ben lett része az akvakultúra. A tengeri halászat az elmúlt évekre válságba jutott, így az édesvízi területek haltermelése számára mostanra jött el a kiugrási lehetőség. A tengerrel nem rendelkező tagállamok mozgósítása 2011-ben kezdődött, amikor az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait Magyarország látta el.

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.