OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2014. június 26., csütörtök 10:35

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2014. június 26., csütörtök (OS) - Kormányellenes tüntetés a Norvég Alap pénzéből

    A Fidelitas kíváncsian várja Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetőjének válaszát arra a kérdésre, hogy szervezete korábban is politikai kampányolásra, pártpolitikai célokra használta-e fel a magyar választók közösségének szánt norvég és egyéb támogatásokat? Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője alig egy héttel ezelőtt kijelentette, hogy a Krétakör Alapítvány nem működik együtt a Kehivel, mely a Norvég Civil Támogatási Alaptól elnyert pénzek felhasználását ellenőrzi. Gulyás Márton elárulta, alapítványuk 120 ezer eurót, azaz 36 millió forintot kapott a Norvég Alaptól. A Krétakör ügyvezetője elkotyogta az ATV-n, hogy a kapott pénzből politikai célokat szolgáló akciókat is finanszíroztak, például tüntetést szerveztek Lázár János ellen. Majd hozzátette: ez az akció társadalmilag fontos és szakmailag indokolt volt. Miközben tehát a Krétakör képmutatóan hangsúlyozni igyekszik civil, szakmai tevékenységét, vezetője nyíltan vállalja, hogy a Norvég Alaptól elnyert támogatásból lejárató politikai tüntetéseket szervezett az alapítvány. Véleményünk szerint közösségi tevékenységre fordított közpénzekkel – érkezzenek azok bármely országból is – minden civilizált országban el kell számolni. Ha az ügyvezető úr nem akar elszámolni az elnyert forrásokkal, akkor azzal azt sugallja, hogy takargatnivalója van.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.