OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 2., szerda 21:33

A Vitézi Rend közleménye
    Budapest, 2014. július 2., szerda (OS) - A Vitézi Rend felháborítónak tartja és tiltakozik a mai napon megjelent karikatúrán, ahol alapítónk, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr a szombati melegfelvonulás arca lett!

    Felháborító, hogy a Budapestpride kapcsán is aljas módon mocskolják Horthy Miklóst. Azt az embert, aki nélkül ma nem létezne Magyarország. Ő állította talpra hazánkat, azt a megcsonkított országot, amire a nyugati hatalmak azt mondták: "öt évig sem tud ilyen formában megmaradni". Horthy a béke évei alatt több száz iskolát, óvodát és kórházat építtetett. A II. világháborúban két agresszív világhatalom között védte a magyar érdekeket ameddig csak tehette. A zsidóság csak itt volt biztonságban – egész Európában. Ezért nem ítélték el háborús bűnösként és ezért koszorúzta a magyar zsidóság a "hálás zsidóság" szavakkal a sírját.
Aki szidja vagy nevet rajta, az végtelenül ostoba és tanulatlan. Nem a szocialista éra demagóg könyveiből kell szerezni ismereteinket, hanem kiváló történészeink tárgyilagos írásaiból. Felháborító, hogy mit megengednek maguknak. Gusztustalan szavakkal és átmázolt képekkel gyalázzák az embert, akinek az őseik is csak hálával tartoznának. Mert kedves liberálisok, kisebbségi és homoszexuális "urak" a ti családotokat is Horthy Miklós mentette meg, is ezért születhettetek meg.
Tisztelettel javasoljuk: fessétek át más festményét, vonuljatok azzal! Undorító, amit és ahogyan csináltok. Vegyetek vissza ebből a stílusból és mélyedjetek magatokba!

v Molnár Gazsó János elnök főkapitány

    Kiadó: Vitézi Rend

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.