OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. július 30., szerda 10:29

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. július 30., szerda (OS) - Szétszakad az ország, szétszakad a társadalom

    A KSH legfrissebb, megyékre vonatkozó adatai lesújtó képet mutatnak az ország állapotáról. Míg Budapesten, vagy Győr-Moson-Sopron megyében a legelőnyösebb helyzetben van az egy főre jutó átlagkereset, vagy a tízezer lakosra jutó épített lakás tekintetében, Borsod és Nógrád megye a leghátrányosabb helyzetű. Az Együtt-PM már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az orbáni-politika az ország és a társadalom teljes kettészakadásához fog vezetni, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, ezért azonnali megoldásokra van szükség!
Sokadszorra bizonyosodik be, hogy az orbáni büntetőpolitika nem vezet sehova: éhező gyermekek tízezrei, négymillió létminimum alatt élő ember, több tízezer hajléktalan. Közben a területi egyenlőtlenségek óriásira nőttek hazánkban, így ma már nem egyes települések, hanem egész térségek kezdenek szegénygettókká válni. Olyan hellyé, ahol nincs infrastruktúra, nincsenek vállalkozások, melyek képesek lennének felszívni a munkaerőt, nincsenek munkahelyek, nincsenek szolgáltatások: vagyis nincs semmijük ezeknek az embereknek.
Az Együtt-PM szerint véget kell vetni ennek a helyzetnek. Uniós forrásokra építve komplex, programalapú fejlesztéseket kell végrehajtani a vállalkozás- és munkahelyhiányos térségekben, amelyek ötvözik a helyi kezdeményezéseket és az ágazati fejlesztéseket is. Nem tehetjük meg, hogy elengedjük az itt élők kezét, ezzel hazánk fennmaradását tesszük kockára!

Szabó Tímea,
az Együtt-PM társelnöke
    
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.