OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2014. augusztus 4., hétfő 10:50

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 4., hétfő (OS) - Érdekszférák zavarai

    
Új jelenség a hazai égbolton: a kormánypárti sajtó támadja a kormányt. Olykor nem átall még a baloldali sajtóval sem egy gyékényen árulni. Ha segítőkészebben tálalnák a tényeket és a kritikát, a jelenséget akár a politikai elfogulatlanság térfoglalásaként is ünnepelhetnénk.

Miután elvben együtt örültünk annak, hogy a családi gazdaságok esélyei javulnak, most azt igyekszenek elhitetni velünk, hogy a nagybirtokok jussának a megnyirbálása károkat okoz még a kis gazdaságoknak is. Sajnos azonban nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy ez a vélemény a sajtóban is érdekelt nagybirtokosok érdekeit tükrözi.

Bizony, az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is. Ezért örülhettünk volna, hogy a kormányban a fejlesztési miniszter személyében megtalálták a korábban túlerőben lévő csoportok ellensúlyát. Sajnos azonban túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai. Vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei? Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is.

A Professzorok Batthyány Körének Elnöksége
    Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.