OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. szeptember 1., hétfő 18:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (OS) - Kormányzati és EU-forrásokra van szükség a 3-as metró felújításához és káposztásmegyeri meghosszabbításához

    Szomorúan láttuk, hogy csak a baloldal által kezdeményezett "Azonnali metrófelújítást!" - aláírásgyűjtő kampány kezdete után kezdett el a Fidesz érdemben foglalkozni az ország legforgalmasabb vasútvonala, az M3-as metró felújításával.

A Fidesz-kormány döntése a felújítás bankhitelből, adósságból történő finanszírozására azonban vállalhatatlan. Az MSZP már korábban kezdeményezte, hogy a ne hitelből, hanem kormányzati források és Európai Uniós források felhasználásával kerüljön sor a felújítás és a fejlesztés megvalósítására.

Nagyságrendileg százmilliárd megy el közpénzből országszerte stadionépítésekre, a Magyar Nemzeti Bank félmilliárd forintért vásárolt kastélyt, közel 18 milliárd forintért irodaházat, valamint mintegy 200 milliárd forintot költ értelmezhetetlen célokra az adófizetők pénzéből. Megdöbbentő, hogy eközben nem magától értetődő, hogy kormányzati támogatással és Európai Uniós források bevonásával újuljon meg az ország legforgalmasabb vasútja, a 3-as metró, mely naponta 400,000 utast szolgál ki.

Sajtóhírek szerint számos más budapesti közlekedési projekttel együtt a 3-as metró lekerült a kormány által támogatott fejlesztések listájáról, helyette a legfontosabb projekt a Hódmezővásárhely-Szeged villamosépítés lett, miközben a két vonal forgalma össze sem hasonlítható egymással.

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.