OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 24. péntek
Ismertető


2010. október 11., hétfő 20:05

Vatikáni főpap budapesti kinevezése
    Budapest, 2010. október 11., hétfő (OS) -

    Monsignore Fabio Fabbri pápai prelátus, a vatikáni alapítású SMOM magisztrátusi káplánja lett az ősi Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) új olasz nagyperjele és egyben a lovagrend humanitárius szervezetéhez tartozó FIIPA (a bebörtönzöttek helyzetével, képzésével és a szabadulásuk utáni beilleszkedésükkel foglalkozó nemzetközi szervezet) elnöke. A vatikáni főpap immár 30 éve alelnöke a börtönpapok nemzetközi szövetségének is. A FIIPA főtitkára Davide Cervi lett, akit a hétvégén ütöttek lovaggá a gödöllői Grassalkovich kastélyban. A kinevezésükről szóló okmányokat Budapesten vették át Jose M. Cosmelli hercegtől, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Nagymesterétől. Mindkettőjüket, valamint a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) elnökét, prof. Popper Györgyöt hétfőn fogadta Kökényessy Antal bv. altábornagy, országos parancsnok.
Monsignore Fabio Fabbri négynapos látogatásra érkezett Magyarországra. A többi között részt vett azon az avatáson, amelyen amerikai, olasz, szlovák, angolai és portugál lovagokkal bővült a Rend, az egyetlen új magyar lovag Domonyi László, Kiskőrös újraválasztott polgármestere.

    Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.