OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2014. szeptember 15., hétfő 15:49

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 15., hétfő (OS) - Határokon átívelő gyakornoki program

    
Különösen fontosnak nevezte a tanulmányok és a munka során kialakuló kapcsolatokat, amelyek egy egész életen át meghatározóak lehetnek, és azon reményének adott hangot, hogy a következő másfél hétben minél több új szakmai ismeretség, barátság szövődik. A Kárpát-medencei magyarság többsége vidéki térségekben él, és megmaradása, főleg a határon túli térségekben nagyrészt a falu és kisváros, a tájak, a vidék és benne a mezőgazdaság helyzetétől függ.

Belánszky-Demkó Zsolt, kárpát-medencei kapcsolatokért felelős főosztályvezető köszöntőjében hangsúlyozta, a magyar társadalom, a magyar nemzet mindig a vidék erejéből tudott megújulni. Ez a környezet őrzi még mindig a magyarság értékeit adó hagyományokat, szokásokat, természeti kincseket. Ahhoz, hogy a Kárpát-medencében megmaradjunk, egységes nemzetben kell gondolkodnunk és gazdasági oldalról is segítenünk kell a külhoni magyarságot.

Az erdélyi és vajdasági fiatalok a 10 nap folyamán bepillantást nyerhetnek az agrárigazgatás mindennapjaiba, megismerkedhetnek az agrártárca tevékenységével, továbbá a Budapesti Corvinus Egyetem Kertésztudományi Kar tudományos programjaival. Látogatást tesznek az egyetem tangazdaságában, a Nemzeti Botanikus Kertben, a Gyümölcstermesztési Kutatóintézetben budatétényi központjában és érdi kísérleti állomásán, a Növényi Diverzitás Központban, egy fűszerkertészetben, valamint a Soós István Borászati Szakközépiskolában, ízelítőt kapva a hazai gyakorlati oktatásból, továbbá megtekintik Mezőgazdasági Múzeumot.

FM Sajtóiroda

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.