OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 24. szombat
Ismertető


1990. december 13., csütörtök 00:00

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    

    1990. december 13., csütörtök - Az Igazságügyi Minisztérium december 12-én ,,érdekegyeztető,, megbeszélést hívott össze az állampolgároknak okozott károk rendezéséről szóló törvényjavaslata megítéléséről.
    A megjelent érdekvédelmi szervezetek (Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete, Országos Gazdaszövetség, Országos Magyar Gyógyszerész Egyesület, Törvényes Tulajdonosok Szövetsége) egységesen elvetették az Országgyűlésnek már benyújtott javaslatot. Képviseltjeik újabb kifosztása ellen tiltakozásukat fejezték ki. Megemlítették, hogy az a képviselő, aki ezt az - egyébként a hatályban lévő összes jogszabályt megsértő, a választási ígéreteiket megszegő koalíciós pártok kapkodó alkudozását tükröző - törvényvázlatot megszavazza, legyen annak tudatában, hogy egyúttal a bukott rendszerben megszerzett vagyonának túlnyomó részét ajánlja fel az államnak - a kormány által meghirdetett közteherviselés jegyében.
    Az érdekvédelmi szervezetek továbbá tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy a törvényelőkészítés időszakában a kormányzat elmulasztotta bevonásukat.
    Budapest, 1990. december 13. (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.