OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. szeptember 19., péntek 20:25

A Krétakör Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (OS) - +1 műsor - A Krétakör új, online politikai műsorral jelentkezik

    A város az ember legsikeresebb kísérlete arra, hogy olyan világot hozzon létre, amelyben élni szeretne. A +1 a Krétakör online politikai műsora, melyben arra keressük a választ, hogy 2014-ben Budapest ilyen világ-e. Hogy valóban 2 millió ember közös városa-e fővárosunk(?). Hogy lehet-e közös város az, ahol a városlakók nagy részének nem biztos a lakhatása, ahol a társadalmi különbségek egyre nőnek, ahol az egyenlőtlenségek és a kirekesztés már egyre inkább beleíródik a városképbe is. Mi olyan várost akarunk, ahol számít a szavunk, ahol a város alakulására nem úgy gondolunk, mint valamiféle gazdasági és politikai érdekek által determinált, megváltoztathatatlan folyamatra, hanem úgy, mint amit mi alakítunk alapvető igényeink és szívünk vágya szerint. A +1-gyel három dolgot szeretnénk elérni. Rámutatni arra, hogy Budapest szövetébe hogyan épül be egyre inkább a szegregáció, tudatosítani azt, hogy a városhoz mindenkinek joga van, s bemutatni azt a rohadtul nehéz folyamatot, melybe belevágni igyekszünk: hogyan tudjuk átérezni, hogy közünk van a városhoz(?), hogyan tudjuk megérteni ennek a viszonynak a természetét(?), hogyan tudunk megtanulni harcolni a városért(.)?

A műsor csatornáját itt találod: https://www.youtube.com/channel/UCqbdBFc6uUMWA01LEGhQ-og

A műsor Facebook-oldalát itt: https://www.facebook.com/pluszegymusor

    Kiadó: Krétakör Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.