OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. szeptember 22., hétfő 12:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 22., hétfő (OS) -

    DK: Tiltakozunk a budapesti fajvédő konferencia megrendezése ellen!


Sajtóinformációk szerint Budapesten tart konferenciát a National Policy Institute nevű, fajvédő, fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet. Az előadók között lesz Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő is, aki nemrég a magyar zsidók listázását sem szégyellte felvetni a Parlamentben. A konferencia "sztárvendége" mégis az az Alexandr Dugin lesz, aki Vlagyimir Putyin fő ideológusa, a Nyugat hanyatlásának egyik nagy hirdetője, akiről több ízben is olyan felvételek látták napvilágot, amiken ukrajnai orosz szeparatistákat igazít el.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány eddig hiába takargatta, hogy az orosz agresszió pártolója, a rendezvény engedélyezésével már nem csak hallgatólagosan áll ki Putyin mellett. A DK szerint a kormány a - Magyarországon amúgy is erősödő - szélsőjobboldal felé tett ezzel félreérthetetlen gesztust, miszerint Orbán Viktor akár fajgyűlölő konferenciáknak is helyet ad, hogy imponáljon példaképének, Vlagyimir Putyinnak.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Magyarország 2014-ben, az Európai Unió tagjaként helyet ad a fajvédők találkozójának. A DK szerint a kormány azzal, hogy nyíltan a szélsőségesekkel kokettál, egy olyan útra lép, melynek a végén egy gyűlölettel teli, kirekesztő, instabil Magyarország áll.


DK Sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.