OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. szeptember 24., szerda 11:30

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (OS) - Ne támogassa a kormány a globális szabadkereskedelmetMiközben a kormány a szavak szintjén buzgón harcol a multik, a génkezelt növények és a mohó bankok ellen, lelkesen támogatja a globális szabadkereskedelmi megállapodást, ami a fogyasztóvédelem romlásának, a GMO-knak és a pénzügyi szolgáltatóknak is szabad utat adna. A Párbeszéd Magyarországért szerint, a magyar érdekeket nem Orbán-beszédekkel, hanem a hazai gazdaság kiszolgáltatottságát növelő nemzetközi törekvések elutasításával kell megvédeni.

    A Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett "Trójai faló" akció nagyon helyesen hívja fel a figyelmet az USA és az EU között tervezett Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség, rövid nevén TTIP veszélyeire. A gazdaság minden területére kiható megállapodásról zárt ajtók mögött, titokban folynak a tárgyalások, azonban a kiszivárgott információk alapján tudjuk: az egyezmény kinyitná a sorompókat a génkezelt vetőmagok és élelmiszerek előtt, perelhetővé tenné az államokat, ha a multinacionális cégek érdekeit sértő törvényeket hoznak – mondjuk a saját állampolgáraik egészségének védelmében –, és újra lehetővé tenné a pénzpiac teljes liberalizálását, ami a 2008-as nagy gazdasági összeomláshoz vezetett.
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.