OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. szeptember 25., csütörtök 12:05

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (OS) - KEP Fórum: Ukrajna – Quo Vadis?

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e héten tartotta szokásos havi Törzsasztal Fórumát ezúttal Ukrajnáról. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvényen bevezető előadást tartottak: Bársony András v. kijevi nagykövet, Hartyányi Jaroszlava a Magyar Parlament ukrán nemzetiségi szószólója, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület elnöke. Bársony András az ukrán gazdaság alapos elemzéséből kiindulva igazi gazdasági és közigazgatási reform megvalósításában fogalmazta meg a válság megoldásának fő feladatait. A történész Jaroszlava elnök asszony a demokratikus világ, elsősorban az EU és az USA határozottabb támogatását sürgette. Az élénk vitában többen az 56-os magyar szabadságharchoz hasonlították Ukrajna jelenlegi kiszolgáltatottságát és mindenki szolidaritásáról biztosította az ukrán népet. A Fórum vitavezető elnöke Dr. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az 56-os forradalom fegyveres résztvevője zárszavában olyan puffer zóna kialakítását ajánlotta alapvetően tárgyalásos úton Ukrajna számára Oroszország és az EU között, amely biztonságot és boldogulást jelent mindhárom térségnek. További inf.: www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.