2024. április 28. vasárnap

2014. október 16., csütörtök 16:53

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye
    Budapest, 2014. október 16., csütörtök (OS) - Valótlan vádakat fogalmaz meg az Index 2014.10.16-i cikkében, amikor azt állítja, hogy az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója, Papp Dániel hírhamisítást követett el egy három évvel ezelőtt általa készített híradós anyagban, mely Daniel Cohn-Bendit, zöldpárti EP képviselőről szólt.

Az állítás nem felel meg a valóságnak, súlyosan manipulál, valamint nem igaz, hogy a híradásban hírhamisítás történt. Nem indult sem etikai, sem jogi eljárás akkor, és azóta sem, aminek a tárgya az lett volna, hogy Papp Dániel vagy az akkori hírigazgatóság hírhamisítást követett volna el.
    A riportban szereplő képek nem manipulatívak, az elhangzó narráció pedig pontos, és a valóságnak megfelelő.
    Ugyanakkor az Index állításaival szemben az MTVA hírterületének igazgatója továbbra is Németh Zsolt maradt.
    Az Index nem először állít valótlanságot a közmédiáról vagy annak munkatársairól.

dr. Tóth István Zoltán
    Sajtófőnök