OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. október 19., vasárnap 15:25

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - Október végéig látogatható a "Pécsi Nemzetiségi Körkép" újabb kiállítása a Pécsi és Baranya megyei német nemzetiséget bemutató tárlat, a "300 év tükrében". A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" egész éves rendezvénysorozata a Pécsett élő nemzetiségeket mutatja be. Májusban a romák, júniusban a horvátok, augusztusban az ukránok, míg szeptemberben a szerbek mutatkoztak be nagy sikerrel a Total Art Egyesület szervezésében a pécsi, Király utcai kiállítóteremben.

    A pécsi és baranyai németeket – történelmi keresztmetszet segítségével, átfogó tematikával jeleníti meg a Total Art Egyesület.

A 300 éves múltat érinti többek között a Kőnig Róbert történelmi grafikái, de ugyanúgy része a kiállításnak a tradíciók, hagyományok bemutatása is. A Himesházáról érkezett "Hordozókendő" tablói a női német sorsokat mutatják be, míg a Nagynyárádi kékfestők a hagyomány modern vonulatát jelenítik meg.
Körtvélyessí László népviseleti  fotói mellett Ruppert János festményei és kisplasztikái színesítik a német kiállítást.
Eredeti dokumentumokból ismerhetjük meg a Pécsi Sörfőzde történetét 1848-tól napjainkig.

Számos program is kíséri a német rendezvénysorozatot, többek között Tám László előadása a kiskassai templom felújításáról, a záróprogram Michelisz József és Becker Róbert verselése lesz, "Lasszóval befogott makrancos musztángok" címmel.
Az Egyesület már jelentős sikernek értékeli a német kiállítást, hiszen az október eleje óta nyitva tartó tárlat látogatottsága hamarosan átlépi az ezer főt.

    Kiadó: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.