OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 14:14

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Fogyatékossággal élő emberek foglakoztatási esélyeit növelték

    Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Rehabilitáció – Érték – Változás elnevezésű kiemelt projekt eredményeit bemutató záró rendezvényén elmondta, mintegy kétszer annyi, csaknem 80 ezer fogyatékos, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű ember dolgozik az elmúlt években megújított pályázati rendszernek köszönhetően. A kormányzat elkötelezett abban, hogy akit lehet, aktivizál, hogy a passzivitásra kárhoztató segély helyett munkából éljenek az emberek.
A magyar kormány közel ötmilliárd forintot biztosított az Új Széchenyi Terv keretében több mint 6300 ember kompetencia-felmérésére, képzők, rehabilitációs szakemberek speciális képzésére, valamint 3000 megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő ember egyéni képzésére. Ez nem kiadás, hanem befektetés a jövőbe.
A projekt célja a fogyatékossággal élő, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek növelése és integrációjának elősegítése. A három állami cégnél (FŐKEFE, KÉZMŰ, ERFO) megvalósult alapvető és szakmai képzések az ország valamennyi régiójában összesen 97 helyszínen voltak elérhetők. A képzőhelyszínek 85 százaléka vidéken, ezen belül 16 a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben található, ahol a képzések időtartama összesen több mint 98 ezer óra.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.