2024. április 27. szombat

2014. október 30., csütörtök 16:33

A Budapesti Zsidó Hitközség közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) -

A BZSH ügyvezető igazgatója folytatja a megkezdett megújulást

A Budapesti Zsidó Hitközségek közgyűlése 2014. október 29-én tartott rendkívüli ülésén megerősítette tisztségében Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót, Tordai Pétert azonban visszahívták  elnöki pozíciójából.
    Schwezoff Dávidot a BZSH július 3-i közgyűlésén választották meg a szervezet ügyvezető igazgatójává, az azóta eltelt időszakban belső harcokat kellett vívnia az eddigi elnökkel, mely a közgyűlés határozatának köszönhetően véget ért.
    "A Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése júliusi megválasztásomat követően második alkalommal szavazott számomra bizalmat. Örülök, hogy a féléve megkezdett munkát folytathatom, és az általam beterjesztett és megszavazott  "Stratégiai és marketing terv" mentén a jövőben gördülékenyebben véghez vihetjük mindazon vallási- infrastruktúrális-, és kommunikációs fejlesztési terveinket, amelyekkel szervezetünk jelenlegi helyzetéből előreléphet. A vagyonvédelemre tett erőfeszítéseim egyik nagy erőpróbája volt a mai szavazás, és - a látványos támadások ellenére - a közgyűlés a megtisztulás politikája mellett döntött." - mondta a BZSH ügyvezető igazgatója a csütörtöki közgyűlést követően.
    Tordai Péter leköszönő elnök mai nap megjelent nyilatkozatára, mely szerint " illegitimnek tartja a közgyűlést, amely több formai követelménynek nem felelt meg. A felekezeti sajtóban például előzetesen nem hirdették meg a rendezvényt" a Budapesti Zsidó Hitközség - kikérve a Jogi Osztály állásfoglalását - a következőképpen reagál:
    "A BZSH alapszabálya szerint kerültek kiküldésre a közgyűlési meghívók, ráadásul nem csupán elektronikus és papír alapú levélben, de a BSZH, (valamint a MAZSIHISZ) internetes-, és facebook oldalain is tájékoztattuk a tagokat a közgyűlés időpontjáról. Ezen kívül -az azóta visszahívott elnök - egy körlevelet is kiküldött, melyben mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt az október 29-i közgyűlésen. A közgyűlés határozatképes volt, a tagok 78 százaléka jelent meg. A szavazás érvényesen zajlott le."

Kiadó: Budapesti Zsidó Hitközség

-----------------------------------------------------------