OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 16:33

A Budapesti Zsidó Hitközség közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) -

    
A BZSH ügyvezető igazgatója folytatja a megkezdett megújulást

    A Budapesti Zsidó Hitközségek közgyűlése 2014. október 29-én tartott rendkívüli ülésén megerősítette tisztségében Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót, Tordai Pétert azonban visszahívták  elnöki pozíciójából.
    Schwezoff Dávidot a BZSH július 3-i közgyűlésén választották meg a szervezet ügyvezető igazgatójává, az azóta eltelt időszakban belső harcokat kellett vívnia az eddigi elnökkel, mely a közgyűlés határozatának köszönhetően véget ért.
    "A Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése júliusi megválasztásomat követően második alkalommal szavazott számomra bizalmat. Örülök, hogy a féléve megkezdett munkát folytathatom, és az általam beterjesztett és megszavazott  "Stratégiai és marketing terv" mentén a jövőben gördülékenyebben véghez vihetjük mindazon vallási- infrastruktúrális-, és kommunikációs fejlesztési terveinket, amelyekkel szervezetünk jelenlegi helyzetéből előreléphet. A vagyonvédelemre tett erőfeszítéseim egyik nagy erőpróbája volt a mai szavazás, és - a látványos támadások ellenére - a közgyűlés a megtisztulás politikája mellett döntött." - mondta a BZSH ügyvezető igazgatója a csütörtöki közgyűlést követően.
    Tordai Péter leköszönő elnök mai nap megjelent nyilatkozatára, mely szerint " illegitimnek tartja a közgyűlést, amely több formai követelménynek nem felelt meg. A felekezeti sajtóban például előzetesen nem hirdették meg a rendezvényt" a Budapesti Zsidó Hitközség - kikérve a Jogi Osztály állásfoglalását - a következőképpen reagál:
    "A BZSH alapszabálya szerint kerültek kiküldésre a közgyűlési meghívók, ráadásul nem csupán elektronikus és papír alapú levélben, de a BSZH, (valamint a MAZSIHISZ) internetes-, és facebook oldalain is tájékoztattuk a tagokat a közgyűlés időpontjáról. Ezen kívül -az azóta visszahívott elnök - egy körlevelet is kiküldött, melyben mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt az október 29-i közgyűlésen. A közgyűlés határozatképes volt, a tagok 78 százaléka jelent meg. A szavazás érvényesen zajlott le."

    Kiadó: Budapesti Zsidó Hitközség

-----------------------------------------------------------

Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.