OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2014. november 19., szerda 23:17

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. november 19., szerda (OS) -

    Kettős rendezvényt tartott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2014. november 19-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Délelőtt Kelemen József nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 84 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei rendkívüli küldöttgyűlés keretében az április 30-án elfogadott Alapszabály – Fővárosi Törvényszék által szükségesnek tartott – módosítását, illetve a korábban ugyancsak tárgyalt 2014. évi pénzügyi terv – központi támogatás változása miatt szükségessé vált – pontosítását vitatták meg, majd fogadták el, mint a Szövetség legfőbb döntéshozó szerve.
Az ebédet követően a küldöttek és további meghívott vendégek részvételével került sor a Nyugállományúak Fórumára, melyet megtisztelt jelenlétével Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM helyettes államtitkára.
A katonai nyugdíj történetétől a jelenlegi helyzeten át a kormány idősügyi stratégiájáig ívelő korreferátumok előadói voltak: Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy., Szabó József ezredes HVK SZÜCSF-ség ov., Magyar Sándor kormánytisztviselő HM TKHKF, Hegyesiné Orsós Éva a NYOK elnöke, Hulák Zsuzsanna EEMI főosztályvezető.
Az érdekes előadásokat számos kérdés, felvetés, illetve az azokra adott válasz követte. Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a rendezvény ismét bizonyította a hasonló fórumok létjogosultságát. A BEOSZ folytatni kívánja e nagy múltú rendezvénysorozatát.
    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.