OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. november 22., szombat 19:39

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. november 22., szombat (OS) - Növekszik a hazai állatlétszám, eredményes a magyar állategészségügy

    Az elmúlt néhány évben új korszak kezdődött a teljes élelmiszerlánc szakmai igazgatásában, létrejött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely a mezőgazdaság globalizációja és az élelmiszertermelés technológiai robbanása után is garantálni tudja a teljes élelmiszerlánc biztonságát a termőföldtől az asztalig. Azt itt folyó munka nagyságrendjének érzékeltetéséhez a következő adatot tárta hallgatósága elé a miniszter: a NÉBIH laboratóriumai tavaly 913 107 tétel ellenőrzése során több mint 2 millió vizsgálatot végeztek el. A szervezet tevékenységét ismertetve Fazekas Sándor előadásában kitért arra, hogy a NÉBIH-en belül létrejött Kiemelt Ügyek Igazgatósága szakemberei célzottan, gyanú alapján derítik fel az élelmiszerlánc-hamisítási és csalási ügyeket. A nemzeti adó- és vámhatósággal, a katasztrófavédelemmel és a rendőrség szerveivel együttműködve évente átlagosan 400 ellenőrzést végeznek, 1500 tonna terméket semmisítenek meg, így a hatóság 7-8 milliárd forint adóelkerülés felderítésében működik közre.

Fazekas Sándor az Országos Állatorvos Nap és Praxismenedzsment Konferencián kifejtette: a következő években az agrártámogatásoknak, a vidékfejlesztésnek kifejezetten a munka- és lehetőség teremtés lesz a célja. A foglalkoztatás tartós és kiegyensúlyozott növelése érdekében a kormányzat kiemelt figyelmet fordít azokra a mezőgazdasági ágazatokra, ahol komoly lehetőség van munkahelyek létrehozására.
    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.