OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. november 23., vasárnap 10:25

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. november 23., vasárnap (OS) - A PM kikérte az EMMI-től a Felzárkózási Stratégia új változatát A PM közérdekű adatigényéléssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudhassuk, mit tervez a kormány a roma integráció és a gyermekszegénység felszámolásának területén. A Magyar Közlöny szerint ugyanis, a kormány nemrég titokban elfogadta a Nemzeti Felzárkózási Stratégia új változatát

    A PM szerint elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyú ügyről semmilyen társadalmi egyeztetés nem folyt, és senki nem tudja, mit tervez a kormány a szegénységben élő emberekkel. Attól tartunk, a stratégia azért nem nyilvános, mert a kormány tovább folytatja háborúját legelesettebb polgártársaink ellen.
A PM kikérte a Magyar nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégia II. c. dokumentumot, a Végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú stratégiát, Az egész életen át tartó tanulás szakpolitikájának keretstratégiáját és a Köznevelés-fejlesztési stratégiát. A minisztériumnak 15 napon válaszolnia kell az adatkérésre.
Ma Magyarországon a társadalom közel fele teljes kilátástalanságban él, a gyermekek közel felét veszélyezteti a végleges társadalmi kirekesztettség. A legrosszabb helyzetben roma polgártársaink vannak. A kormánynak ezért kötelessége minél előbb a széles nyilvánossággal is megismertetni, hogy mit tervez a jövőben.

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.