OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. november 26., szerda 11:15

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. november 26., szerda (OS) - A kormány maga sem veszi komolyan a munka és a család egyensúlyát

    Több gyermekes szülő felmondásához vezethetett a Miniszterelnökségen bevezetett tízórás munkarend, amire több minisztériumban is átállhatnak. A minisztériumi gyakorlat köszönő viszonyban sincs a kormány által hangoztatott családbarát elvekkel. Az LMP szerint a kormánynak példát kellene mutatnia, és lehetővé tennie alkalmazottainak a munka és a gyermeknevelés összeegyeztetését.

A sajtóhírek szerint több gyermekes szülő volt kénytelen otthagyni állását, mert a rugalmatlan bölcsődei-óvodai nyitva tartások miatt nem tudta megoldani a gyermekelhelyezést.

Az LMP szerint a jobban működő államhoz nem az kell, hogy növeljük a munkaidőt, és ezzel kizárjunk rengeteg tehetséges, elhivatott családos embert a munkavállalók közül, hanem hogy a hivatali alkalmazottak a magánélet és a hivatás közötti egyensúlyt tartva, a napi nyolc órát a kitűzött feladatok következetesen számon kért végrehajtásával kitöltve dolgozzanak. Az LMP szerint a kormánynak mint munkaadónak is példát kéne mutatnia, és mindent meg kéne tennie azért, hogy a családosok számára is lehetővé tegye a munkavállalást.

Lázár János reakciója bizonyítja, hogy a kormány maga sem veszi komolyan a családbarát elveket. A gyerekvállalás ösztönzésével, a kisgyerekesek munkavállalásának elősegítésével, a családbarát munkahelyekkel kapcsolatos kormányzati propaganda üres lózung marad mindaddig, amíg nem váltják valóra.

Csarnó Ákos
közigazgatási szakszóvivő
    
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.