OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. november 27., csütörtök 10:34

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. november 27., csütörtök (OS) - A Fidesz elutasította a PM ingyenes internet javaslatát A PM által benyújtott, mindenki által elérhető és hozzáférhető ingyenes alapinternetről szóló javaslatot nem fogja megvitatni az Országgyűlés, mert a Rogán Antal vezette gazdasági és informatikai bizottság elutasította a javaslat tárgysorozatba vételét.

    A PM november elején nyújtotta be országgyűlési határozati javaslatát az alanyi jogú, mindenki által hozzáférhető internetről, aminek része egy ingyenes alapcsomag, meghatározott adatforgalommal.
A javaslat célja az volt, hogy a kormány az internetszolgáltatókkal együtt a jövő év elején nyújtson be törvényjavaslatot, amely 2015-ben már biztosítja a mindenki által elérhető internetet vidéken is, ahol az nem, vagy rosszul érhető el.

Ma Magyarországon még mindig sokszázezren nem használhatnak internetet, miközben az élet számos területén tudná segíteni a boldogulást, és komoly szegénységcsökkentő hatása lenne.
Az ingyen net segítené az oktatást, az álláskeresést, többek között létfontosságú lenne a kisgyerekes anyák és a hátrányos helyzetű térségekben élők távmunka lehetőségének megteremtésére.

A Fidesz a tárgysorozatba vétel elutasításával kinyilvánította: nem kíván foglalkozni a hátrányos helyzetű térségek és az emberek alapvető problémáival a 21. század Magyarországán, a szegénységben élőket pedig újra az út szélén hagyja.

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,
a PM társelnöke

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.