OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2014. november 28., péntek 00:16

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - A víziközmű-szektorban végbemenő integráció, a víziközművek fejlesztése, valamint az új technológiák ismertetése állt a középpontjában az ágazat évente megrendezésre kerülő szakmai fórumán. A Siófokon lezajlott Főmérnöki Értekezletnek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. volt a házigazdája.

    A közeli határidők miatt a derogációs követelmények teljesítése pontos koordinációt, fegyelmezett munkát és együttműködést igényel a kormányzati szervek, a kedvezményezettek, a víziközmű-szolgáltatók, és a további résztvevők, a tervezők, a kivitelezők részéről.

Fülöp Júlia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályának főosztályvezetője "Aktualitások a víziközmű-szolgáltatás szabályozásában és fejlesztésében" című előadásában arról tájékoztatott, hogy a víziközmű törvény végrehajtási rendeletének módosítása kihirdetés előtt áll, a módosítás lényeges sarokpontjai közül kiemelendő a mellékvízmérőn alapuló elszámolás, a védendő fogyasztókra, ügyfélszolgálatokra vonatkozó új rendelkezések megjelenése, valamint a gördülő fejlesztési terv egyes részletszabályainak meghatározása. November elején kihirdetésre került a 2014-2020-as időszakra vonatkozó eljárásrendi jogszabály, illetve meghatározásra került, hogy 2014-ben 8,7 milliárd Ft ivóvizes fejlesztésekre, míg 50 milliárd Ft szennyvizes fejlesztésekre áll rendelkezésre.


    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.