OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. november 28., péntek 13:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) -

    DK: Törvénnyel hallgattatná el a szabad médiát a kormány

Egy tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint a kormány rákényszerítené a szolgáltatókat arra, hogy kivegyék alapcsomagjaikból a nagy kereskedelmi tévéadókat, köztük a kormány zűrös ügyeiről objektívan tájékoztató RTL Klubot. A javaslat értelmében az országosan digitális sugárzást nyújtó szolgáltatókat arra köteleznék, hogy a közmédia most alakuló csatornáit előnyben részesítve tegye be a legalacsonyabb díjú szolgáltatáscsomagjaiba, akkor is, ha emiatt a kereskedelmi adók teljesen kimaradnak ezekből.

Az újabb lépés a szabad média ellen folytatott háborúban több kereskedelmi csatorna nézettségét veszélyezteti, miközben azt a közmédiát hozza helyzetbe, aminek a tartalomigazgatója hivatalos papírral rendelkezik arról, hogy hírhamisító. A kormány tehát erőszakkal kényszerítene mindenkit - szolgáltatótól nézőig - az objektív tájékoztatás hazug propagandára cserélésére, megroppantva a kormányfüggetlen média máig kitartó részét.

A Demokratikus Koalíció szerint a szocializmus óta nem volt olyan kormány, mely ennyire rettegett volna a szabad média hiteles tájékoztatásától. A DK úgy véli, a korrupt Orbán-kormányt saját hazugságai temetik be, melyek alól még több és még nagyobb hazugsággal szeretne kimászni. A DK egy 2016-ban megtartott, előre hozott választáson adna lehetőséget arra, hogy az emberek nemet mondhassanak a hazugságba temetkezett Orbán-kormány további ámokfutására.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.