OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. december 1., hétfő 13:23

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2014. december 1., hétfő (OS) -

    A Belügyminisztérium és Vámosszabadi képviselőinek közös közleménye

Nem zár be a vámosszabadi tábor, de marad az ideiglenes státusz

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fogadta Vámosszabadi képviselőit. A küldöttség tájékoztatást adott a községet érintő negatív tapasztalatokról és ezekre hivatkozva a menekülttábor azonnali bezárását kérte.
A belügyminiszter tájékoztatta a képviselőket a migrációs helyzet súlyosbodásáról, amely miatt jelenleg nem meghatározható a létesítmény megszüntetésének időpontja. Ugyanakkor megerősítette, hogy a tábor ideiglenes státusza továbbra is fennáll.
Pintér Sándor azt is kijelentette, hogy a vámosszabadi befogadó állomás átmeneti bővítését sem tervezik, illetve keresnek más, alternatív megoldásokat is a problémára. A miniszter elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek a lakosok biztonságérzetének fokozásáért: újra emelik a faluban járőröző rendőrök létszámát, növelik a tábor és Győr között közlekedő buszjáratok számát, támogatják a biztonsági kamerarendszer bővítését, javítják a menedékkérők tájékoztatását, és megvizsgálják egy esetleges kerékpárút kiépítését a tábor (vagyis a szlovák határ) és Győr között.
A tárgyalások következő fordulója 2015 nyarán várható.

Belügyminisztérium                      Vámosszabadi képviselői


    Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.