OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. december 12., péntek 13:32

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 12., péntek (OS) -

    KÖZLEMÉNY

2014. december 10-én, szerdán jelent meg a sajtóban, miszerint a Kormányzat díjfizetést vezetne be több, eddig díjmentes gyorsforgalmi útszakaszon, így több elkerülő szakasz díjmentessége is megszűnne.
A hírt az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megerősítette.


A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara – az MMK Közlekedési Tagozata véleménye alapján – megdöbbenésének ad hangot, tekintettel arra, hogy a döntés hatásaival kapcsolatban szakmai anyagok nem ismertek, azok szakmai fórumokon nem kerültek megvitatásra. Az sem ismeretes, hogy a tervezett intézkedés milyen támogatási aránycsökkentést okoz különböző útügyi fejlesztésekre fordított uniós források felhasználásánál.

Az intézkedés alapvetően ellentétes a városokat tehermentesítő elkerülő utak építésének céljával.
Az elkerülő és a bevezető autópálya szakaszok fizetőssé tétele döntően a városi és város környéki forgalmakat érinti, súlyos változásokat okozhat a városok és agglomerációjuk forgalmában, különösen pedig Budapest és az M0 autóút környezetének közlekedésében.


    Kiadó: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.