OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2014. december 16., kedd 11:28

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség közleménye
    Budapest, 2014. december 16., kedd (OS) - Döntéshozók, kutatók, civilek és a média figyelmébe ajánlja "Nővértéka" című, Magyarországon egyedülálló női jogi, feminista és gender, azaz a társadalmi nemeket érintő témákban megjelent műveket műfaji megkötés nélkül tartalmazó online könyvtárát a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. Az átfogó tudástár létrehozásának célja, hogy elősegítse a tudományos élet, a sajtó és a civil szféra szereplőinek együttműködését.

    A Női Érdek keresési és böngészési funkcióval ellátott, magyar vonatkozású, magyar és idegen nyelvű művek teljességre törekvő adatbázisa, amely a nagydoktori értekezéstől a közpolitikai jelentéseken át a blogbejegyzésekig és videókig jelenleg közel 6200 tételt tartalmaz, az 1888-ban létrehozott Magyar Asszonyok Könyvtára óta az első teljességre törekvő hazai gyűjtemény. Létrehozásában oroszlánrészt vállalt Antoni Rita, munkájához főbb kiindulópontként a Nőkért weboldal, a  "Hír-Nők" Encyclopédia, valamint Pető Andrea, Séllei Nóra, Joó Mária, Tatai Erzsébet és Fleming Zirin Mária gyűjtései szolgáltak.
A Nővértéka elérhetősége: www.noverteka.noierdek.hu
    Kiadó: Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.