2024. április 30. kedd

2014. december 18., csütörtök 16:10

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 18., csütörtök (OS) - ÁTADTÁK A HEIM PÁL GYERMEKKÓRHÁZBAN AZ ÚJ GYERMEKONKOLÓGIAI HIPERMODERN OSZTÁLYT

2014. december 18-án elindították a Heim Pál Gyermekkórházban az új Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, ultramodern kórtermeket alakítottak ki, wifi rendszerrel, hogy oldják a kis betegek elszigeteltségét lehetővé téve hogy barátaikkal, családtagjaikkal valamint iskolai osztályukkal folyamatosan tartsák a kapcsolatot.  A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik.
A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 40.000.000 Ft támogatást nyújtott. Az Alapítvány 2003-as megalakulása óta több, mint 558.000.000 Ft-tal támogatta a magyar gyermekonkológia osztályokat és a rákos gyermekeket családtámogatási programján keresztül.

Kiadó: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány