OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2014. december 18., csütörtök 16:10

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 18., csütörtök (OS) - ÁTADTÁK A HEIM PÁL GYERMEKKÓRHÁZBAN AZ ÚJ GYERMEKONKOLÓGIAI HIPERMODERN OSZTÁLYT

    2014. december 18-án elindították a Heim Pál Gyermekkórházban az új Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, ultramodern kórtermeket alakítottak ki, wifi rendszerrel, hogy oldják a kis betegek elszigeteltségét lehetővé téve hogy barátaikkal, családtagjaikkal valamint iskolai osztályukkal folyamatosan tartsák a kapcsolatot.  A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik.
A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 40.000.000 Ft támogatást nyújtott. Az Alapítvány 2003-as megalakulása óta több, mint 558.000.000 Ft-tal támogatta a magyar gyermekonkológia osztályokat és a rákos gyermekeket családtámogatási programján keresztül.
        
    Kiadó: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.