OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. december 21., vasárnap 10:01

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - EP-képviselői nyíltlevél-sorozat Magyarország polgáraihoz (20).

    - Valljon színt a Fidesz az európai közösséghez való viszonyáról; avagy háromezer-ötszáznegyven órával Orbán tusványosi beszéde után –
    Tíz évvel az uniós csatlakozásunk után épp itt az ideje annak, hogy a Fidesz végre egyértelműen állást foglaljon az európai közösséghez való viszonyát illetően. Egyenes értékvállalást, egyenes mondatokat várunk tőlük. Klasszikust idézve fogalmazhatnánk úgyis: a Fidesz vezetői legyenek végre férfiak! A radikális liberálisból lett keresztény-konzervatív párt képviselői ugyanis eleddig gyáva kétértelműséggel fogalmaztak csak az Európai Unióról: egyszer arról beszéltek, hogy szerintük Európán kívül is van élet, máskor az erős európai közösség mellett érveltek, amelynek feladata a nemzetrontó magyar kormányok ellenében is megvédeni a magyar nemzetet. A Fidesz tartja a markát az uniós támogatásokért, az európai értékeket viszont vállaltan megtagadja. Az eurók jöhetnek, az Európai Unió zászlaja pedig mehet. Azzal, hogy a Fidesz vezérkara eltávolíttatta az uniós lobogót az Országgyűlés és a Képviselői Irodaház épületéről, majd erőszakosan kivitette az ülésteremből, azonos szintre süllyedt a szélsőségesen radikális Jobbikkal. Legalább tudjuk, hogy ki hova tartozik. Mi, szociáldemokraták a magyar emberek és Európa oldalán állunk. És Önök, kedves kormánypártiak?

    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.