OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. december 22., hétfő 08:18

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. december 22., hétfő (OS) - Ingyenesség helyett tovább drágulhat a menza - A kormány ígéretével ellentétben januártól az új szabályozás miatt mégis többe fog kerülni a közétkeztetés a családoknak illetve az önkormányzatoknak. Ennek fényében hiteltelen az Emberi Erőforrások Minisztériumának napokban tett kijelentése, amely szerint a kormány feltett szándéka a gyermekek ingyenes étkeztetése 2016-tól.

    A közétkeztetés hazai színvonala aggasztó, a kormánynak mégis 4 és fél évre volt szüksége az egészséges közétkeztetés szabályainak megállapításához, amelyek csak jövő évtől lépnek hatályba. A közétkeztetési rendeletnek köszönhetően azonban akár 20-40%-os árnövekedés is várható, amelyet a végletesen kivéreztetett önkormányzatok várhatóan a szülőkre fognak hárítani.

Az LMP nem ért egyet a közétkeztetés mai rendszerével, amely lehetővé teszi az önkormányzatok számára a településenként akár több ezer ember ellátásának kiszervezését külső cégekhez. Több példa is azt mutatta az elmúlt években, hogy ilyen módon az állam nem képes biztosítani a gyermekek egészségét szem előtt tartó közétkeztetést, illetve annak kiegyensúlyozott színvonalát.

A kormány szegényellenes politikájának köszönhetően egyre több gyermek és szociálisan rászoruló már kizárólag a közétkeztetésnek köszönhetően juthat meleg ételhez. Ezért az LMP kiemelten fontosnak tartja, hogy az állam az önkormányzatokon keresztül mindenkinek biztosítsa a jó minőségű és megengedhető árú menza elérhetőségét.

Lengyel Szilvia,
vidékpolitikai szakszóvivő

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.