OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2015. január 21., szerda 18:20

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 21., szerda (OS) - Teljesítette a 2500. gyermekkívánságot a Csodalámpa Alapítvány. Az átadott mesterhegedűt a 14 éves derecskei Nagy Dóra kapta, aki nyolc éve zenél, saját hangszere azonban eddig még nem volt. A kiválasztott hegedűt Rácz Pál hangszerkészítő mester újította fel, és a Hilton Budapest Cityvel közösen támogatta a kívánságteljesítést.

    A hegedűt szerda délelőtt Rácz Pál saját műhelyében adta át a Csodalámpa Alapítvány és a Hilton Budapest City képviselőivel közösen. Ezzel a nonprofit szervezet a 2003-as működése óta éppen a 2500. teljesítését valósította meg. Dóri nyolc éve tanul hegedülni, saját hangszere azonban eddig nem volt, így most a kislány nagy álma vált valóra a támogatók és az alapítvány jóvoltából.
Az országszerte önkéntesek és támogatók együttműködésével tevékenykedő Csodalámpa Alapítvány célja, hogy a kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő - 3 és 18 év közötti - gyermek számára maradandó élményt adjon, megtörve ezzel a betegség szörnyű rutinját.
Az évente 260-280 teljesített kívánság egy része tárgy, más kérések szerint a gyerekek szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek. A legemlékezetesebb kívánságteljesítések mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel találkozhatnak.
További információ:
www.csodalampa.hu
Felkai Márta    
+36-20-519-1652

    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.