OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. január 25., vasárnap 10:46

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 25., vasárnap (OS) - EP-képviselői nyíltlevél-sorozat Magyarország polgáraihoz (25.) - A kormányfő eddigi legnagyobb hazugsága; avagy háromezer-kilencszázhetven órával Orbán tusványosi beszéde után

    Orbán tagadja a kivándorlást és a külföldre menekülő magyarok kapcsán jótékony "közös gazdasági térről" beszél, de közben a külföldi cégeket már vasvillával kergeti el ugyanebből a "gazdasági térből" és zsebre dugott kézzel, mosolyogva ünnepli a szocialista kormányok idején hazánkba települt beruházások újabb eredményeit. Az európai közösséget egyik mondatukkal hazánk védelmezőjének nevezik, másik mondatukkal már "kihátrálnának" belőle. A Fidesz vezetői még azt sem tudják eldönteni, hogy van-e helye az uniós zászlónak a magyar Parlamentben. Ez több, mint sumákolás: ez veszélyes, felelőtlen hazárdjáték. Telitáras orosz rulett.

Mi szociáldemokraták világos, egyenes és számonkérhető álláspontot képviselünk. Egy erős és szövetséges Európa, egy európai Magyar Köztársaság pártján állunk. Ezért teszünk, ezért dolgozunk. Készül az MSZP Európa-politikai vitairata, a párt vezetői pedig diplomáciai offenzívába kezdenek, hogy ne a sötét sunyiság legyen a hazánkról kialakított kép. Az, hogy az Európai Szocialisták Pártja idén nyáron Budapesten tartja következő kongresszusát, bizonyítja, hogy ebben a munkában is erős szövetségeseink vannak.

Én továbbra is minden héten meg fogom kongatni a harangokat. Mert demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő
    
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.