OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. január 27., kedd 17:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) -

    DK: Karácsony Gergely csúsztat

Karácsony Gergely a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt állította, hogy a DK-nak tett ígérete ellenére azért nem ajánlott fel alpolgármesteri helyet a pártnak, mert a DK-nak nincs képviselője a zuglói közgyűlésben. A PM-es polgármester csúsztat, mert a DK-nak nem azért nincs képviselője a zuglói testületben, mert oda nem tudtunk volna bejutni.

Karácsony is emlékezhet rá, hogy a DK a választás előtt a pártok közötti tárgyalások során a béke és a kompromisszum érdekében egyéni és lisás helyeket adott át más szövetséges pártoknak, így a PM-nek is, ezzel segítve a kialakult patthelyzet feloldását. Tettük mindezt azért, mert a megállapodást, vagyis a győzelem esélyét fontosabbnak tartottuk a DK pártérdekeinél.

Karácsony ezt akkor nagylelkű lépésként jellemezte és ezzel párhuzamosan vállalta, hogy győzelme esetén DK-s alpolgármestert választ maga mellé.

Ráadásul jogilag sem helytálló a polgármester érvelése, hiszen a törvény szerint alpolgármesteri tisztséget nemcsak a közgyűlés tagja tölthet be, hanem bárki, akit a polgármester erre jelöl. Elszomorító, hogy Karácsony a DK-s jelöltek önkéntes visszalépést úgy "hálálja meg", hogy DK-s helyett fideszes alpolgármestert nevez ki.

A Demokratikus Koalíció eddig várt arra, hogy Karácsony Gergely betartsa a szavát, a jövőben erre már nem számítunk.


Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.