OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. február 17., kedd 11:42

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. február 17., kedd (OS) - Valóságos Nemzeti Konzultációt az egészségügyről! Rólunk, de nélkülünk? Az egészségünk a mi ügyünk, amiről jellemzően mégis csak rajtunk kívül, érdemben nélkülünk döntenek! Vannak egyszerűbb kérdések, mint például beengedjük-e, eltartjuk-e a jobb megélhetésért gazdagnak nem nevezhető hazánkba vándorlókat, vagy saját hazájukba vissza, illetve gazdagabb országokba továbbküldjük őket. De egyszerűbb ügy például az internetről szóló konzultációs kérdéskör is. Az egészségünk állami felelősséggel kezelése azonban nem ilyen egyszerű kérdés! Nem pusztán politikai megerősítést, hanem valóságos, részletes megbeszélést érdemel!

    A negyedszázada történt módszert vagy rendszert váltó események óta kevés olyan területe van az életünknek, ahol olyan súlyos csalódásokat kellett elszenvednünk, mint az egészségünkkel kapcsolatos ellátások területén, a megelőzéstől a gyógyászati ellátásokon át a rehabilitációt, és mindezek anyagi elérhetőségét is beleértve.
2010-ig legalább viták folytak arról, mit kellene tenni, hogy európai mértékkel is elfogadhatónak érezhessük az egészségünket érintő állami felelősségvállalást.
Azóta a vita már legfeljebb pártpolitikai berkekben, vagy a betegségipar szolgáltatói és fizető oldala között folyik, abból a betegek és érdekképviseleteik lényegében kizáródtak. Állítólag mindenki a javunkat akarja, mi pedig éppen ettől félünk, mert azt tapasztaljuk, a javunkra szánható összegek is rendre más zsebekbe kerülnek.
Mikor lesz valóságos nemzeti konzultáció?

Pós Péter elnök
    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.