OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. március 3., kedd 13:35

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1.rész)
    Budapest, 2015. március 3., kedd (OS) - Célegyenesbe érkezett a végrehajtói kamara átvilágítása

    A végrehajtói kamara átvilágítása a célegyenesbe érkezett. Tavasszal a Kormány elé kerül az a koncepció, amely alapján kiépül a transzparens módon, gazdálkodásában felelősen, a jogszabályoknak, továbbá az általános etikai szabályoknak megfelelő módon, erkölcsösen és közhitelesen működő szervezet.
    Az Igazságügyi Minisztérium az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése érdekében 2014-ben megkezdte a bírósági végrehajtói rendszer felülvizsgálatát. Ennek érdekében olyan – azóta hatályba is lépett – törvénymódosítás és kormányrendelet elfogadását kezdeményezte, amely az első lépés a hatékony, tisztességes és átlátható végrehajtás megteremtése felé vezető úton. Az elmúlt időszakban ugyanis mind a végrehajtást kérők, mind a végrehajtást elszenvedők számos kifogást emeltek és panaszt tettek. Az Igazságügyi Minisztérium felügyeleti jogkörében eljárva miniszteri biztost nevezett ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé, valamint az elfogadott törvény és kormányrendelet alapján az önálló bírósági végrehajtók ügyvitelének, hivatali működésének és magatartásának rendszeres ellenőrzése, továbbá a végrehajtókkal, kapcsolatos panaszügyek intézésének a felügyelete 2015. március elsejétől az Igazságügyi Hivatal feladata.

    Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.