OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. március 7., szombat 10:56

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2015. március 7., szombat (OS) - Ötszáz nélkülöző családnak visz élelmiszercsomagot Kárpátalján ezen a hétvégén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.  A karitatív szervezet egy hete hirdetett gyűjtést 1350-es adományvonalán a pénzromlás miatt váratlanul nehéz helyzetbe került kárpátaljai családok megsegítésére, most pedig az adományok kiosztását is megkezdte. Ezzel egy határozatlan ideig tartó segélyakció vette kezdetét.

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy hete nyitotta meg 1350-es adományvonalát a kárpátaljai családok megsegítésére, miután az ukrán valuta összeomlása miatt  sokak számára a mindennapos megélhetés költségei is megfizethetetlenné váltak.
Az első segélyakciót a Beregszászon és a környező 13 településen szervezte meg a Máltai Szeretetszolgálat. Miután az ukrán határon jelenleg nem lehet segélyszállítmányokat átvinni, a karitatív szervezet helyben vásárolta meg az adománycsomagokba szánt tartós élelmiszereket, ami az üzletek árukészletének mennyisége miatt már önmagában is több napot vett igénybe. A hétvégére elkészültek az ötszáz csomag, ezeket két napon át osztják a szervezet önkéntesei. Az adományt a városban húsz éve működő Máltai Szeretetszolgálat irodáján összeállított lista alapján osztják ki, a dobozokat házhoz viszik a nélkülöző családoknak. Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt mondta: a Szeretetszolgálat a kárpátaljai településekre visz segítséget, de  nemzetiségre tekintet nélkül minden rászoruló családnak segít.
    Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.