OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. március 12., csütörtök 11:37

A Budapesti Városvédő Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. március 12., csütörtök (OS) -

    Egyesületünk 2013 óta több felületen és módon fejtette ki részletesen, hogy amikor számos használaton kívüli, múzeumnak alkalmas, városképileg jelentős, ám felújításra váró épület van Budapesten, semmi sem indokolja éppen a Ligetbe zsúfolni öt újabbat.

A Városliget Építési Szabályzat államigazgatási egyeztetése során Egyesületünk megfogalmazta, hogy nincs társadalmi közmegegyezés a "Liget Budapest" koncepció ügyében, s hogy semmi sem indokolja a terület államosítását, azt, hogy a beruházást  sarkalatos törvénnyel kiemeljék a meglévő jogszabályok rendszeréből. Alapvető szakmai tévedés ezt a beavatkozást építészeti attrakcióként kezelni, ha közben – például - az M3 forgalmának elvezetése sem része a tervnek! Ha a Városliget Zrt. átvette ugyan a Ligetet használatba, de növényállományának a felméréséről nem értesült a nyilvánosság.

Ám bontsák le a Petőfi csarnokot, de legyen park a helyén! A Szépművészeti Múzeum most megkezdett felújításával, is gazdagodik a város. Szerepel a programban – helyesen - a Közlekedési Múzeum épületének eredeti állapotába való visszaállítása (igaz, hiányzik a megfogalmazott szándék, hogy a Zsolnay épületkerámiákkal ékes 1885-ös "Palme-házat" is fel kell végre újítani s funkcióval ellátni.) Ezek volnának a helyhez illő tennivalók, együtt a zöldfelületek régóta esedékes rekonstrukciójával, a lebetonozott felületek visszazöldítésével, hogy a cél, amit minden városlakó támogathat, megvalósuljon.

A LIGET MARADJON LIGET!
Kapcsolat: budapesti@varosvedo.hu

    Kiadó: Budapesti Városvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.