OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2015. március 13., péntek 16:19

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. március 13., péntek (OS) - A homeopátia hatékonyságát vitató ausztrál kutatásról a hazai és nemzetközi sajtó a napokban tájékoztatta a széles nyilvánosságot.   A cikkben szereplő számos csúsztatás és metodikai hiba miatt elutasítunk minden, a homeopátia hatékonyságára vonatkozó véleményt, ami a kétes eredményű tanulmányt használja hivatkozásként.

    Az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) összefoglalójáról többnyire azt a végkövetkeztetést vonták le a sajtóorgánumok, hogy a homeopátia nem hatásos gyógymód.
Az eredeti tanulmány ezzel szemben azzal zárul, hogy a rendelkezésükre álló bizonyítékok nem elegendőek annak igazolására, hogy a homeopátia hatékony kezelés volna a jelentésben szereplő humán betegségcsoportokban.
További sajnálatos tény, hogy a 300 oldalas tanulmány súlyos etikai és kutatás-módszertani problémákat vet fel.
1. Az ausztrál kormány testületének egyértelmű elfogultságára utal az, hogy a vizsgálati jelentés összeállításába egyetlen homeopátiás szakértőt sem vontak be, akik a tudományos módszertani hiányosságokra, tévedésekre rávilágíthattak volna.
2. A tanulmány részrehajlóan válogatta be a homeopátiás vizsgálatokat, és nem követte a kutatási eljárások szakmai szabályait.
3. Végkövetkeztetése szemben áll a tartalmi tényekkel.

Honlapunkon (www.homeopata.hu) számos, a homeopátia hatékonyságát bizonyító tudományos kutatás eredménye hozzáférhető.

    Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.