OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. március 15., vasárnap 17:40

Dr. Szabó László Zsolt közleménye - Súlyos vétségnek tartom a HVG újságírójának kijelentését
    Budapest, 2015. március 15., vasárnap (OS) - 2015. március 15-én 10.04 perckor a HVG online felületén jelent meg "Orsós Róbert kapott már trafikot?" címmel egy bejegyzés, amelyben a szerző gúnyos stílusban arra kíván utalni, hogy Orsós Róbert kollégám etnikai hovatartozása miatt, ha megszűnne a közmédia, akkor csak közmunkát láthatna el. Visszautasítom és mélyen elítélem a bejegyzést, hiszen ez a demokratikus alapelvek teljes megtagadása, illetve az egyenlő bánásmód követelményének sárba tiprása. Magánszemélyként és az MTVA vezérigazgatójaként is elfogadhatatlannak tartom, hogy bármely embert faji, nemi, etnikai, vallási hovatartozása miatt diszkrimináljanak. A bejegyzés időzítése, tekintettel nemzeti ünnepünkre csak súlyosbítja a helyzetet. Olyan szélsőséges megnyilvánulás ez, amely tökéletesen szembemegy a magyar és európai jogi normákkal. A HVG vezetésének haladéktalanul ki kell vizsgálnia az ügyet és meg kell tegye a megfelelő lépéseket munkatársukkal szemben, hiszen akinek a fejében ilyen megfogalmazódik, majd azt le is közli, az nem lehet tagja az újságírói társadalomnak. Az MTVA megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

    
Dr. Szabó László Zsolt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.