OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2015. március 26., csütörtök 18:26

A Joint Venture Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. március 26., csütörtök (OS) -

    A munkapiaci mutatókban is javulás mutatkozik, a 2015. januárig tartó három hónapos időszakban 4,5 milliót tett ki a munkában állók száma, a 15-64 éves korosztályban kb. 62,5 százalékos arányt. Az is pozitív fejlemény az ország külső sérülékenységének csökkentése: negyedik éve 3 százalék alatti a hiány, és tartósan megfordulni látszik az államadósság pár évvel ezelőttig tapasztalt növekedési trendje, határozottan csökken az adósságállomány. Ami a közeljövő kilátásait illeti, a miniszter elmondása szerint Brüsszel zöld utat adott a minisztérium hatáskörébe tartozó három operatív gazdaságfejlesztési programnak, így hamarosan új pályázatok kerülnek kiírásra. Megjegyezte, az Unió előírásainak megfelelően csökken a vissza nem térítendő támogatások aránya, ugyanakkor lényegesen egyszerűbb pályáztatás, kisebb mértékű biztosítékigény jellemzi majd a pályázatokat. Varga Mihály ugyancsak a rendelkezésre álló források bővülését várja továbbá a kormányzat a bankszektor képviselőivel kötött megállapodásától, melynek keretében a felek között szorosabb együttműködés, azaz kiszámíthatóbb bankpolitika valósul meg.  A versenyképesség javítását célzó, jelenleg is zajló közigazgatási reform eddigi legnagyobb lépéseként az adózási rendszer átfogó reformját jelentette be Varga Mihály. Várhatóan 2017-től a magánszemélyek válláról teljes mértékben leveszi az adóbevallás kötelezettségének terhét az állam, míg a vállalati szférában alapvetően alakulhat át az adóhatóság és a vállalkozások viszonya.  
    Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.