OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető


2015. március 30., hétfő 14:55

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. március 30., hétfő (OS) - TÖRTÉNELMI SORSFORDULÓK A KÖZÉP-EURÓPAI CLUB PANNÓNIA TÖRZSASZTAL FÓRUMÁN

    Az elmúlt héten ismét közérdeklődésre számot tartó témát tűzött napirendre a Közép-Európai Club Pannónia. A IX. kerületi Thomas Hotelben megrendezett összejövetel azzal foglalkozott, hogyan befolyásolták a XX. század nagy sorsfordulói Magyarország történelmét. A törzsasztal programja hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke bevezető szavaival kezdődött. A témakör előadói Dr. Tóth Eszter Zsófia tudományos főmunkatárs és Dr. Sáringer János tudományos főmunkatárs voltak, mindketten a VERITAS  Történetkutató Intézet képviseletében. A vitavezető tisztségét Prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS főigazgató-helyettese töltötte be. Mind az előadók, mind a hozzászólók egyetértettek abban, hogy hazánk elmúlt századi történelmének négy jelentős fordulópontja: az I. Világháború vége, amely egyben a történelmi Magyarország szétesését jelentette, a II. Világháborút követően a kettéhasadó Európa keleti feléhez történő kapcsolódás, 1956 forradalma és szabadságharca, valamint az 1989/90. évi rendszerváltozás. Természetesen a meghatározott időkeret nem tette lehetővé, hogy a XX. század valamennyi fontos eseménye kellő hangsúlyt kapjon. Joggal vetette fel tehát felszólalásában Dr Czeglédi József, a KEP ügyvezető elnöke, nem beszélhetünk erről a korszakról a nélkül, hogy a XX. század hatalmas történelmi traumáját, a holokauszt szörnyűségét megemlítsük.
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.